Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Karpathos Grekland

OLYMPOS

Denna unika by började uppföras på 700-talet för att undvika att plundras av pirater och ligger därför isolerad och gömd bland bergen. Ibland känns det som om tiden stått stilla i byn där kvinnorna går klädda i sina traditionella dräkter, de talar grekiska med en dorisk dialekt, och där gamla traditioner och kulturer finns väl bevarade. Vi seglar med båt längs östkusten till öns andra hamnstad Diafani. Där fortsätter vi med buss till byn där ni får en guidad rundtur. Efter det har ni tid till att på egen hand inta en lunch på en av de genuina tavernorna och själva upptäcka Olympos. Efter ca tre timmar i Olympos tar vi buss tillbaka till Diafani och vi smälter dagens upplevelser med en avkopplande båttur till Pigadia.

KARPATHOS STRÄNDER

Sol i mängder, turkost vatten och avkoppling är en fin kombination när Karpathos får visa en av sina allra bästa sidor! Dagen börjar kl. 09:30 då båten avgår från Pigadias hamn och tar er till några av Karpathos absolut vackraste stränder, Kyra Panagia, Achata och Apella. Vid Kyra Panagia stannar båten och vi kan ta fina bilder och svalka oss med ett bad innan vi fortsätter till Apella. Där lägger båten till i några timmar för strandhäng samt sol och bad. Därefter tas vi vidare till nästa härliga strand Achata, där de som vill får bada ifrån båten. Fram emot kl. 17:00 är vi tillbaka i Pigadia. En fantastisk dag fylld med sol, bad och avkoppling. Tycker ni om att snorkla så passa på här! Lunch ombord ingår.

ÖN SARIA

På dorernas tid cirka 1000 f.Kr. fanns det fyra stora städer på Karpathos varav en av dessa, vid namn Nisyros, låg på Saria. Efter det att man övergett Nisyros sedan länge fungerade ön som bas för piraterna som härjade längs Karpathos kust. Idag är Saria en helt obebodd ö med härlig natur. Vi tar oss dit med båt klockan 08:30 från Pigadias hamn, och färdas i cirka 2 timmar längs hela Karpathos östkust. Väl framme bör ni ta tillfälle i akt att följa med på den lärorika vandringen där ni guidas upp till en av de högre punkterna på ön där ni finner ett litet kapell och vy över natur och hav. Här får vi även se lämningar av både pirater och hus befolkningen lämnade efter sig när de tog sig ifrån Saria. Vill man ligga på stranden finns det goda möjligheter till det! Lunch i form av barbeque finns att köpa på båten om man inte föredrar egen matsäck. Vi beräknar vara tillbaka i Pigadia senast kl 18.00

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!