Arlanda

Anemoessa

3

Karpathos, Grekland

Genuint lägenhetshotell i fridfull miljö

Anemoessa är ett genuint grekiskt lägenhetshotell beläget på en kulle med utsikt över bergen i den lugna orten Amopi. Här trivs barnfamiljen som vill bo i en fridfull miljö och som vill kunna laga sin egen mat. Den mysiga poolen med separat barnpool lockar såväl till avslappning som plask och lek. Med gratis wifi på hela hotellet kan du enkelt hålla kontakt med nära och kära. Avrunda kvällen med en god middag på någon av tavernorna som finns i närområdet eller vid stränderna.

Strand & pool

Pool med snackbar i mysig trädgård

I den mysiga trädgården kan du ta ett svalkande dopp i poolen och vila på en solstol i skuggan av ett parasoll. Läs en bok och njut av det grekiska landskapet som finns i bakgrunden. För att de yngsta ska kunna ha lika kul som du finns en separat barnpool där ni kan plaska och leka för fullt. Snackbaren serverar kalla drycker och enklare rätter.

Hitta din egna strandfavorit

I Amopi kan du prova dig fram bland sandstrand och mindre badvikar för att hitta din egna favorit. Sandstranden är belägen 200 meter från hotellet, det är en barnvänlig, långgrund strand med klarblått vatten och solstolar och parasoll. Dessutom finns flera tavernor i närområdet. Som alternativ kan du utforska de små badvikarna som finns i närheten, trappor och små stigar leder ned till dessa vikar, här kan du hitta lugnet och ett sagolikt blått vatten perfekt för snorkling.

Mat & dryck

Inga måltider ingår.

Snackbaren vid poolen serverar svalkande drycker och enklare rätter. Promenadavstånd på ca 500 meter till centrum. Det finns även några tavernor och mataffär vid hotellet.

Här i Amopi finns ett begränsat utbud av restauranger, men de som finns är bra. Minimarket finns där du kan få tag på det mesta.

Rum

Enrumslägenhet, 2‑3 personer

Moderna lägenheter med två ordinarie sängar. Dusch och wc, tv, AC och wifi. Minikök med kokplatta, kylskåp och enkel köksutrustning. Lägenheterna har balkong. Möjlighet för upp till två extrasängar i form av tältsäng eller våningssäng. Våningssängen är mest lämplig för barn 2-11 år.

Greklands flagga

Amopi: Lugna Amopi är familjens favorit

Amopi

Till Amopi reser du som vill koppla av, varva ner och bara vara. Den här lilla turistorten bjuder på både sand- och stenstränder, god mat på sina tavernor och en fridfull atmosfär. Barnfamiljen trivs på den största av stränderna som är en långgrund och barnvänlig sandstrand. Du som söker den där riktigt rofyllda platsen, kanske helt själv, tar promenadvägen ovanför stenstränderna österut för att hitta just din lilla pärla.» Läs mer om Amopi

Väder och badtemperaturer

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Fler hotell på Karpathos

» Se alla våra hotell på Karpathos