Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Karpathos Grekland

Om Karpathos

Karpathos är en långsmal ö och näst störst i ögruppen Tolvöarna som ligger öster om Kreta och sydväst om Rhodos. Invånarantalet är ca 6 600 varav ca 2 500 bor i Karpathos stad.

Ta sig till Karpathos

Flyget landar på Karpathos. Transfertiden till våra hotell i Karpathos stad är ca 30 minuter och till Amopi ca 20 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Goda bussförbindelser mellan Amopi och Karpathos stad några gånger om dagen. Mellan andra byar går också buss dagligen eller flera gånger i veckan. Båtförbindelse med Rhodos och Kreta. Dagliga utflyktsbåtar till olika stränder och byar från hamnen i Karpathos stad. Taxi mellan Amopi och Karpathos stad kostar ca 100 kr. I Karpathos stad, Amopi och Lefkos finns bil- och mopeduthyrare.

Nöjen

I Karpathos stad finns många restauranger, flera barer och någon nattklubb. Amopi är betydligt lugnare men under högsäsong finns här ett flertal restauranger att välja bland.

Stränder

Runt Karpathos finns över 35 stränder längs kustlinjen. Här finns längre sandstränder och små badvikar med klappersten eller småsten. Karpathos stad har grovkorniga sand- eller stenstränder. I Amopi finns en långgrund fin sandstrand och några mindre badvikar med sand- eller stenstränder. För att nå de riktigt fina stränderna får man ta sig lite utanför turistorterna, längs östkusten norr om Karpathos stad ligger bland annat Kyra Panagia och Apella. Apella är den finaste stranden på ön med vit finkornig sandstrand medan Kyra Panagia är lite mer stenig. Här finns klippor som bjuder på bra snorkling. Båda stränderna omges av branta klippor och ett häpnadsväckande sceneri. På södra sidan, nära flygplatsen ligger Makris Gialos, ett paradis för surfare och den rosafärgade stranden, Diakofti.

Barnvänligt

Stränderna i och omkring Karpathos stad är inte lika långgrunda som den i Amopi. Ön är dock väldigt lugn och är ett utmärkt resmål för barnfamiljer.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Karpathos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!