Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter i Halkidiki Grekland

Thessaloniki sightseeing (engelsktalande guide) eller shopping

Thessaloniki, känd också som Salonica är Greklands näst största stad. Thessaloniki är det perfekta stället att skämma bort dig själv i alla typer av lyx med shopping, fina restauranger, nattliv, museer och massor av konserter och evenemang. Det finns ett antal sevärdheter som verkligen förbättrar det övergripande utseendet på Thessaloniki, nämligen det historiskt vita tornet, bysantiska stadsmuren, traditionell grekisk arkitektur och dess vackra strand som är kantad med kafeer och butiker. Staden är också hem för ett stort antal gamla kristna och bysantinska monument som år 1998 blev uppsatta på Unescos världsarvslista. Kombinera sightseeing med shopping eller endast shopping om man önskar.

Mount Athos kryssning - Munkarnas berg

Kallas ibland för det heliga berget, namnet på det 2033 meter höga berg nära den södra spetsen av den tredje halvön Athos. Har haft status som en autonom stat i över 1000 år. Känd för sitt gamla kloster, av vilka den första byggdes år 963. Athos är den svåraste delen av Halkidiki att besöka. Alla kvinnor är förbjudna att passera Ouranopolis till munkarnas territorium. Manliga besökare måste ansöka tillstånd upp till 6 månader i förväg. Till denna dag finns 20 kloster och ungefär 2000 munkar lever fortfarande under strikt reglement. Platsen upptogs på Unescos världsarvlista år 1988. Vår buss tar oss till det imponerande piratskeppet som går från Sithonias halvö. Vi åker så nära kusten som vi är tillåtna för att se och fotografera de imponerande bysantiniska klostren. Vi spenderar tid vid den pittoreska byn Ouranopolis, där det blir tid på egen hand för att äta lunch eller bada. På vägen hem blir det dans på båten och om vi har tur får vi se delfiner som leker på vågorna efter oss.

Sunsplash båttur - Toroneos

Svenskarnas mest älskade utflykt! En avslappnande och rolig tur som man bara inte får missa. Båten tar oss förbi Kassandras kust över till Halkidikis andra fot, Sithonia, där Toroneos djupaste och blåaste vatten finns. Här stannar vi till för sol och bad medan besättningen förbereder en god lunch som vi avnjuter på båten med dryck och grekisk musik. Innan vi beger oss över till den närliggande ön Kelifos, även kallad sköldpaddsön på grund av dess form, så gör vi ett stopp vid Neos Marmaras, Sithonias huvudstad. Väl framme på Kelifos släpper vi ner ankaret och badar från båten! Ta med kamera, snorkel och badkläder!

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!