Arlanda

Resor till Sithonia i HalkidikiGrekland

Fridfull pärla med magnifikt landskap

Om Sithonia

Sithonia är den mittersta halvön med bergigt landskap och grönskimrande färger. Här ligger hotellen inbakade mellan olivträd och sagolika stränder, både sandiga och med klappersten. Det lite vilda utseendet stör inte halvöns lugna och harmoniska atmosfär, här infinner sig den riktigt genuina semesterkänslan. Sithonia är känt för sina berömda vinodlingar, glöm inte att få dig ett smakprov!

Vid de stora strandorterna på halvön Sithonia finns restauranger och barer. Många av hotellen är all inclusive och då finns allt på hotellet.

Var ligger Sithonia?

Karta Sithonia

Väder och badtemperaturer

I Halkidiki råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Dolphin.

Andra resmål i Halkidiki