Arlanda

Resor till Centrala Aten i AtenGrekland

Aten bjuder på historiska sevärdheter och genuin grekisk atmosfär

Om Centrala Aten

Aten är en myllrande kulturskatt med sevärdheter som Akropolis, det arkeologiska museet och Zeustemplet. På Akropolis hittar du Parthenon, det berömda templet tillägnat gudinnan Atena. Dagtid kan staden upplevas som stressad med mycket trafik men på kvällen lever torgen och gatorna upp och stämningen är familjär och mysig. Syntagmatorget är stadens centrala punkt, härifrån är det nära till shopping i Monastiraki, den gamla stadsdelen Plaka och trendiga Psirri.

I centrala Aten äter du gott på både enkla tavernor och fina restauranger. Grillad fisk, souvlaki och friterad ost är några av delikatesserna. Här finns lyxrestauranger och snabbmatställen, mataffärer och caféer. Stort utbud av barer och nattklubbar.

Mysiga kvarter med sprudlande gatuliv och ljuvliga vyer

Plaka nedanför Akropolis är Atens äldsta kvarter, charmigt med vindlande gränder och många bilfria gator fyllda av tavernor, restauranger, klubbar och turistbutiker. Här hittar du också Brettos, Atens äldsta destilleri med färggranna flaskor som dekorerar väggarna. Tar du dig upp på kullen Filopappou Hill har du en fantastisk vy över staden, Nedanför i grönskande omgivning ligger utomhusbion Cine Thishio, där du ser film med ett vackert upplyst Akropolis i bakgrunden.

Var ligger Centrala Aten?

Karta Centrala Aten

Väder och badtemperaturer

Aten har ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda fuktiga vintrar. I april stiger temperaturen till upp mot 20 grader och du kan sitta på uteserveringar i bara t-shirt. Kvällarna kan fortfarande vara ganska kyliga. Den varmaste sommarmånaden är juli då temperaturen ligger runt 30 grader men om vindarna från Sahara ligger på blir det ännu varmare. Höstmånaderna brukar vara behagliga och värmen håller sig in i november då det sjunker ner mot 17-18 grader. Vintern är mild, kallast brukar det vara i januari då temperaturen sjunker under 10 grader, ibland kommer det snö.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Andra resmål i Aten