Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Centrala Aten i Aten Grekland

Centrala Aten

Aten bjuder på historiska sevärdheter och genuin grekisk atmosfär

Om Centrala Aten

Aten är en myllrande kulturskatt med sevärdheter som Akropolis, det arkeologiska museet och Zeustemplet. På Akropolis hittar du Parthenon, det berömda templet tillägnat gudinnan Atena. Dagtid kan staden upplevas som stressad med mycket trafik men på kvällen lever torgen och gatorna upp och stämningen är familjär och mysig. Syntagmatorget är stadens centrala punkt, härifrån är det nära till shopping i Monastiraki, den gamla stadsdelen Plaka och trendiga Psirri.

Mysiga kvarter med sprudlande gatuliv och ljuvliga vyer

Plaka nedanför Akropolis är Atens äldsta kvarter, charmigt med vindlande gränder och många bilfria gator fyllda av tavernor, restauranger, klubbar och turistbutiker. Här hittar du också Brettos, Atens äldsta destilleri med färggranna flaskor som dekorerar väggarna. Tar du dig upp på kullen Filopappou Hill har du en fantastisk vy över staden, Nedanför i grönskande omgivning ligger utomhusbion Cine Thishio, där du ser film med ett vackert upplyst Akropolis i bakgrunden.

Restauranger i Centrala Aten

I centrala Aten äter du gott på både enkla tavernor och fina restauranger. Grillad fisk, souvlaki och friterad ost är några av delikatesserna. Här finns lyxrestauranger och snabbmatställen, mataffärer och caféer. Stort utbud av barer och nattklubbar.

Klimatkompenserad resa
fr. 6 523:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda måndag 30 oktober. Acropolis Ami Boutique, Aten.

Sök pris och boka

Våra hotell i Centrala Aten

Var ligger Centrala Aten?

Karta Aten

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!