Arlanda

Resor till Atens Riviera i AtenGrekland

Atens Riviera attraherar både jetset och soltörstiga turister

Om Atens Riviera

Under sommarens heta dagar lockar Atens Riviera med stränder och kvällsliv. Flådiga yachter seglar in i de fina marinorna längs kusten. I Glyfada samlas Atens kändisar på helgerna för att njuta av sköna dagar, shopping och pulserande nätter. Stränderna är av grus och sten, närmaste sandstrand ligger i Voula. Lyxiga Vouliagmeni bjuder på en trolsk spa-sjö med termalvatten och nafsande småfiskar, lyxhotell och underbara sandstränder.

Längs Atens Riviera finns flera trevliga orter som har ett bra utbud av restauranger, tavernor, barer och nattklubbar. Längs med stränderna finns strandklubbar och tavernor där du kan njuta av god grekisk och internationell mat.

Var ligger Atens Riviera?

Karta Atens Riviera

Väder och badtemperaturer

Aten har ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda fuktiga vintrar. I april stiger temperaturen till upp mot 20 grader och du kan sitta på uteserveringar i bara t-shirt. Kvällarna kan fortfarande vara ganska kyliga. Den varmaste sommarmånaden är juli då temperaturen ligger runt 30 grader men om vindarna från Sahara ligger på blir det ännu varmare. Höstmånaderna brukar vara behagliga och värmen håller sig in i november då det sjunker ner mot 17-18 grader. Vintern är mild, kallast brukar det vara i januari då temperaturen sjunker under 10 grader, ibland kommer det snö.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Andra resmål i Aten