Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Alonissos Grekland

Om Alonissos

Alonissos ligger i nordöstra Grekland och tillhör ögruppen Sporaderna i Egeiska havet. Här ingår även öarna Skiathos, Skopelos och Skyros. Alonissos är en liten ö, som bredast 4,5 km och som längst 20 km. Invånarantalet ligger på ca 3 000 invånare.

Ta sig till Alonissos

Flyget landar på Skiathos flygplats. Från flygplatsen till hamnen i Skiathos stad tar det 5-10 minuter. Båt till Patitiri på Alonissos. Beroende på tidtabell och båttyp (vilket kan ändras under säsongen), kan transfertiden variera alltifrån ca 1,5 - 7,5 timme. Från hamnen i Patitiri till våra hotell tar det ca 5-25 minuter med buss. Väntetid i hamnen kan uppstå innan båtresan både på ut- och hemresan, allt mellan en till sex timmar. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning. Om båtarna inte går, tex vid dåligt väder eller ej passande tidtabell kan en övernattning på Skiathos förekomma.

Att ta sig runt

Lokalbussar går mellan Patitiri och Chora många gånger per dag, det tar ca tio minuter och kostar ca 20 kr. Till Steni Vala går bussen mer sällan, ca 3 gånger per dag och resan tar ca 30 minuter. Dagliga båtförbindelser till Skiathos, Skopelos och fastlandet varje dag. På ön finns taxibilar samt bilar, mopeder och cyklar att hyra.

Nöjen

Alonissos är en stillsam ö. Huvudbyn Patitiri har många tavernor, kaféer och barer. I den gamla byn Chora finns också många mysiga tavernor och kaféer där du kan njuta av romantiska middagar och goda drinkar. Något nattliv är det dock inte att tala om. Många av byarna på ön bjuder på tavernor intill havet där du kan äta god genuint grekisk mat i flera timmar om du så önskar. Är du intresserad av att veta mer om Alonissos historia så kan du besöka muséet som ligger ovanför hamnen i Patitiri.

Stränder

Alonissos har många stränder, de flesta rätt små. Vattnet är kristallklart och rent. Det finns några sandstränder men de allra flesta är klapperstensstränder. En av de vackraste är Agios Dimitrios, ca 15 km norr om Patitiri. Fantastisk strand på avstånd, kanske inte riktigt samma känsla när du väl kommer fram. Ljus klapperstensstrand som sträcker ut sig på båda sidor om udden. Närmare Patitiri hittar du den vackra klapperstenstranden Leftos Gialos med bra taverna och solstolar. Söderut ligger Kokkinokastro direkt nedanför en röd klippvägg som ger viken skydd för vinden. Stranden är en blandning av klappersten och sand. Direkt söder om Kokkinokastro ligger den ljuvliga och barnvänliga sandstranden Chrisi Milia. De större stränderna har solstolar och tavernor medan de mindre helt saknar detta.

Barnvänligt

Stränderna är inte långgrunda. Vissa sandstränder är mer lämpliga för barn.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Alonissos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!