Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Nice Frankrike

Ta sig till Nice

Från Nice Côte d'Azur flygplats till centrala Nice är det ca 7 km. Flygplatsen ligger i ena änden av Promenade des Anglais. Expressbuss 99 avgår från flygplatsen var 30:e minut till Gare SNCF, en kort promenad från Ville tågstation och tar ca 15 minuter. Expressbuss 98 avgår ca var 20:e minut till Promenade des Arts, för dig som bor vid stranden eller gamla stan. En enkelbiljett kostar 60 kr. Du kan också gå ner till Promenade des Anglais och hoppa på lokalbussen, den kostar ca 20 kr. Taxi från flygplatsen kostar ca 300 kr och tar ca 20 minuter. Viktigt att fråga om priset innan och be om kvitto så att du inte behöver betala ett överpris.

Att ta sig runt

Nice är en perfekt stad att promenera i men du kan också cykla om du tycker det är roligare. Cyklar finns att låna, första halvtimmen är gratis. Vill du hellre åka med kollektivtrafiken fungerar även det bra, enklast med buss och du köper busspass på 1,5 eller 7 dagar. Tågtrafiken går tätt och stannar på platser som Cannes, Antibes och Monte Carlo. Taxi finns men stadens taxichaufförer är kända för att ta överpris så fråga alltid om priset innan och be om kvitto när resan är slut.

Nöjen

Otroligt stort utbud av restauranger, barer och klubbar. Casino. Strandpromenaden Promenade des Anglais. Nära till Monaco, Cannes och andra städer längs Rivieran. En härlig blandning av fransk-provencalskt och italienskt kök. Utbudet är enormt och de bästa restaurangkvarteren finns i gamla stan och runt torget Cours Saleya. Les Dents de la Mer är en av de bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna i Nice. La Diva serverar typisk fransk mat. Vingårdar med vinprovning. I februari är det karneval, en av världens största. Staden Biot är känd för sin glasblåsning och i staden Grasse har man tillverkat parfym i hundratals år. I Nice är shoppingutbudet rikt och lyxigt, alla de stora modehusen finns representerade. Prova något av de stora varuhusen, exempelvis Galeries Lafayette.

Var ska man bo?

Vieux Nice, gamla stan är mysig med många gränder och trevliga restauranger. Här ligger den kända frukt- och blomstermarknaden Cours Saleya. Norr om gamla stan mellan Place Garibaldi och hamnen är platsen för det nya trendiga Nice. Här ploppar nya restauranger och butiker upp hela tiden, udda attiraljer och antikviteter. Place Masséna är utgångspunkten för shoppingsugna, här hittar du gator som Avenue Jean Médecin och Avenue de Suéde. Här ligger också Promenade du Paillon, fontänområdet som har blivit en hit bland lokalbefolkningen. Längs med strandpromenaden, Promenade des Anglais är det flådigt och rätt dyrt men vackert, här kan du slå dig ner på en av de blå stolarna och njuta av havets skiftande nyanser. Du hittar hotell som lyxiga Negresco, lobbyn är som ett levande museum och restaurangen ståtar med två stjärnor i Michelinguiden. Upp mot centralstationen är det mer prisvärt och du har ingen lång promenad ner till stranden.

Sevärdheter

Nice har fler museer och gallerier än någon annan fransk stad utom Paris. Henri Matisse och Marc Chagalls är de mest kända. Moderna Museet har bl. a. popkonst av Andy Warhol. De dagliga blomster- och grönsaksmarknaderna på torget Cours Saleya är ett måste. Promenade du Paillon med sina fontäner är ett populärt tillhåll i värmen. Med bil tar du dig till alla Rivierans världskända platser; Furstendömet Monaco, filmfestivalens Cannes, konstnärsbyn Antibes eller bergsbyn Eze.

Pass & visum - Frankrike

Visum krävs inte för nordiska medborgare. Pass eller nationellt id-kort som är giltigt under perioden för vistelsen krävs. Frankrikes Ambassad, tel: 08-45 95 300. Hemsida: https://se.ambafrance.org/-Svenska-

Hälsa & vaccinationer - Frankrike

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Nice

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Franska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: 0 timmar.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!