Arlanda

Resor till Jumeirah Beach/Dubai Marina i DubaiFörenade Arabemiraten

Jumeirah Beach/Dubai Marina bjuder på sol och bad i lyxiga omgivningar

Om Jumeirah Beach/Dubai Marina

Jumeirah Beach är Dubais kuststräcka som är fylld av sagolika sandstränder med ljus finkornig sand och turkost vatten. Flera stadsdelar samsas om denna vackra kust men mest känd är Dubai Marina. Här finns plats för över 500 båtar och många exklusiva butiker och högklassiga restauranger ligger längs de trevliga promenaderna vid vattnet. Dubai Marina kantas av skyskrapor och utanför ligger The Palm Jumeirah, den världsberömda och konstgjorda ön i form av en palm.

I Jumeirah Beach/ Dubai Marina finns gott om restauranger. I marinan ligger de flesta längs hamn- och strandpromenaden och på hotellen. Lokala restauranger finns i Al Barsha. Alkohol serveras endast på hotellen.

-

Bo bra med stranden utanför dörren

Till Jumeirah Beach/Dubai Marina reser du för sol och bad i lyxiga omgivningar. Bor du i eller nära marinan kan du promenera till det mesta och stranden ligger runt knuten. Vill du bo mer prisvärt väljer du istället hotellen i Al Barsha, en av de nyaste stadsdelarna som ligger lite längre från kusten men ändå nära nog. Här hittar du Mall of Emirates, shoppingcentret med över 500 butiker, ett hundratals restauranger och egen skidbacke.

Jumeirah beach/Dubai Marina är populärt både för stora och små

Jumeirah Beach/Dubai Marina bjuder på ett av Dubais mest kända landmärken nämligen lyxhotellet Burj al Arab. I närheten ligger en av de största vattenparkerna Wild Wadi Waterpark och Souk Madinat Jumeirah, byggt som en arabisk by med kanaler, butiker och restauranger. Gillar du golf är du på rätt ställe. Mellan Dubai Marina och Al Barsha ligger Emirates Golf Club och tar du dig längre bort finns många fler.

Var ligger Jumeirah Beach/Dubai Marina?

Karta Jumeirah Beach/Dubai Marina

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Dubai är mellan december-mars då temperaturen är som behagligast och håller sig mellan 25-30 grader. Det är även under denna period som det kan komma lite regn men det är oftast inget långvarigt utan spridda skurar. Under sommarmånaderna, särskilt under juli och augusti är det oftast väldigt varmt med dagstemperaturer på över 40 grader och hög luftfuktighet. Sandstormar kan förekomma då vindarna från Saudiarabien för med sig ökensand och gör staden disig och sandig i flera dagar. Vattnet är varmt och badvänligt hela året, mellan 21-32 grader beroende på säsong.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Dubai