Arlanda

Resor till Downtown Dubai i DubaiFörenade Arabemiraten

Downtown Dubai - vräkigt i världsklass

Om Downtown Dubai

Downtown Dubai är den nya och moderna stadsdelen med många lyxhotell. Här hittar du världens högsta byggnad, Burj Khalifa med en svindlande höjd på 828 meter över havet och en panoramautsikt utan dess like. Nedanför hittar du världens största, såklart! fontän som bjuder på spektakulära vattenshower på kvällarna. På andra sidan fontänen ligger Dubai Mall med tusentals butiker, skridskobana, akvarium med undervattens-zoo och hundratals restauranger.

Downtown Dubai bjuder på många restauranger och caféer runt fontänen och i Dubai Mall. Alkohol serveras endast på hotellområdena.

Här bor du flott nära shopping och nöjen

Längs Sheikh Zayed Road som är en motorväg ligger många stora hotell, shopping- och finansområden. Korsar du vägen från Downtown Dubai hittar du den långa kuststräckan med de underbara sandstränderna. Breda stränder med ljuvlig finkornig sand och turkost vatten. Flera av stränderna längs kusten är för allmänheten och det tar bara 10-20 minuter med taxi från hotellen.

Var ligger Downtown Dubai?

Karta Downtown Dubai

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Dubai är mellan december-mars då temperaturen är som behagligast och håller sig mellan 25-30 grader. Det är även under denna period som det kan komma lite regn men det är oftast inget långvarigt utan spridda skurar. Under sommarmånaderna, särskilt under juli och augusti är det oftast väldigt varmt med dagstemperaturer på över 40 grader och hög luftfuktighet. Sandstormar kan förekomma då vindarna från Saudiarabien för med sig ökensand och gör staden disig och sandig i flera dagar. Vattnet är varmt och badvänligt hela året, mellan 21-32 grader beroende på säsong.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Dubai