Arlanda

Resor till Bur Dubai & Deira i DubaiFörenade Arabemiraten

Souker, kultur och historia i Dubais gamla del

Om Bur Dubai & Deira

Bur Dubai & Deira är Dubais gamla del där du upplever det mer orientaliska och lokala än det supertrendiga som Dubai annars är så känt för. Här är byggnaderna lite mindre, det finns många kontor och lokala restauranger. Hotellpriserna i den här delen är lite lägre än i det nya Dubai och du bjuds på kulturella och historiska sevärdheter som Al Fahidis historiska stadsdel och Dubai museum. Dubaiviken delar stadsdelarna Bur Dubai i söder och Deira i norr.

Hotellens restauranger är högklassiga och priserna ofta därefter. I Bur Dubai & Deira finns det gott om lokala restauranger. Alkohol serveras inte utanför hotellen. Irish village är ett undantag, det är ett trevligt område med restauranger och pubar strax ovanför Dubai Creek Golf & Yacht Club.

Gammalt möter nytt i lugn miljö

Deira är kanske mest känd för sina souker, den glittrande guldsouken, där du hittar guld i alla dess former och den väldoftande kryddsouken, där de färggranna kryddorna bjuder till skådespel. Deira är inte bara gammalt, här finns också ett enormt shoppingcenter, kulinariska restauranger och promenadstråk längs floden. Till Bur Dubai på andra sidan tar du dig med traditionella träbåtar eller vattentaxi. Området är stort och sträcker sig helt ner till Downtown Dubai.

Var ligger Bur Dubai & Deira?

Karta Bur Dubai & Deira

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Dubai är mellan december-mars då temperaturen är som behagligast och håller sig mellan 25-30 grader. Det är även under denna period som det kan komma lite regn men det är oftast inget långvarigt utan spridda skurar. Under sommarmånaderna, särskilt under juli och augusti är det oftast väldigt varmt med dagstemperaturer på över 40 grader och hög luftfuktighet. Sandstormar kan förekomma då vindarna från Saudiarabien för med sig ökensand och gör staden disig och sandig i flera dagar. Vattnet är varmt och badvänligt hela året, mellan 21-32 grader beroende på säsong.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Dubai