Arlanda

Resor till DubaiFörenade Arabemiraten

Njut av lyx, shopping och solfyllda stränder på weekend i Dubai

Hur vill du bo i Dubai?

Om Dubai

I Dubai lever man efter mottot stort, större och störst! Spektakulära hotell, höga byggnadsverk och exklusiva shoppinggallerior blandas med moskéer, souker och vita sandstränder. Tack vare det solsäkra klimatet och den relativt korta flygtiden har Dubai blivit ett favoritresmål bland många; både barnfamiljer, vänner och par trivs i den hypermoderna och lyxiga storstaden. Här spenderar du en vecka bland soldränkta stränder eller en weekend för shopping och god mat.

-

Dubai bjuder på upplevelser utöver det vanliga

Förenade Arabemiraten är ett av världens rikaste länder och bjuder på lyx i överflöd. Här finns shoppingcenter med tusentals butiker och skidbacke inomhus. Du kan prova på ökensafari bland sanddynerna eller spela golf på någon av golfbanorna av världsklass. Reser du med barn finns vattenparker, kamelridning och spektakulära akvarium att varva badandet med. Missa inte de spännande soukerna i Deira med glittrande guldsmycken och färggranna kryddor.

Bo flott nära stranden eller prisvärt i de gamla delarna

Vill du bo mitt bland skyskraporna i Dubais nyare delar är det Downtown Dubai som gäller. Du har nära Dubai Mall och en kortare taxiresa till stranden. Kommer du hit för att njuta av paradisstränder och flanera längs restaurangkantade promenadgator väljer du Jumeirah Beach/Dubai Marina. Gamla Dubai upplever du bäst i Bur Dubai & Deira, här är lugnare, mer kulturellt och de berömda soukerna bjuder på en orientalisk atmosfär.

Var vill du bo i Dubai?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Dubai?

Karta Dubai

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Dubai är mellan december-mars då temperaturen är som behagligast och håller sig mellan 25-30 grader. Det är även under denna period som det kan komma lite regn men det är oftast inget långvarigt utan spridda skurar. Under sommarmånaderna, särskilt under juli och augusti är det oftast väldigt varmt med dagstemperaturer på över 40 grader och hög luftfuktighet. Sandstormar kan förekomma då vindarna från Saudiarabien för med sig ökensand och gör staden disig och sandig i flera dagar. Vattnet är varmt och badvänligt hela året, mellan 21-32 grader beroende på säsong.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.