Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Tallinn Estland

Ta sig till Tallinn

Flygen landar på Tallinns internationella flygplats som ligger 4 kilometer sydöst om centrum. Från flygplatsen till centrala Tallinn med spårvagn nr 4 tar det ca 15 minuter och kostar 20 kr. Det går även buss och buss nr 2 går från centrum till och från flygplatsen. Det tar ca 20 minuter och kostar 20 kr. Taxi finns det gott om, gör upp om kostnaden innan du kliver in då taxichaufförerna är kända för att ta överpriser. Det ska kosta runt ca 50 kr beroende på var du ska och vilken tid du reser. Speciella taxibolag som arbetar för flygplatsen är Tulika Takso, Tallink Takso och Airport taxi.

Att ta sig runt

Tallinns gamla stad är liten och kompakt, så enklast är att promenera dit du ska. Vill du ta dig längre bort så fungerar både buss och spårvagn bra. Köper du biljett i kiosker så kostar det endast ca 10 kr för en enkelbiljett. Taxibilar finns det gott om men gör upp om priset innan du stiger på så att du inte blir lurad.

Nöjen

Tallinns nöjesutbud är stort. Ett av Europas största diskotek, Decolte, ligger här och det finns även flera kasinon för den spelsugne. Musikklubbar, Beer House, kombinerad krog/bar med show och eget bryggeri, kaféer och trevliga restauranger. På Tallinns shoppingstråk finns allt från lokalt hantverk till kända märkesvaror. Tallinn är en utmärkt shoppingstad, priserna är låga och allt ligger samlat. Speciellt prisvärt att köpa är: trähantverk, lädervaror och handgjorda guld- och silversmycken. Väl värt är ett besök i saluhallarna, Kuku turg. De flesta butiker i gamla staden och alla varuhus i city är öppna sju dagar i veckan. Barockslottet Kadiorg, guidade turer i olika tema, spa, Tallinn zoo, Rocca Al Mare Estlands friluftsmuseum.

Var ska man bo?

Tallinns gamla stad är mysig att bo i, här finns ett myller av restauranger, barer och butiker. Precis öster om den gamla stadsdelen finns Rotermanni kvartal som är ett centrum med butiker, kaféer och restauranger direkt ovanför hamnen. Norrut förbi Viruporten finns mer shopping, här hittar du t ex det stora varuhuset Stockmann i fem våningar. Väster om gamla stan ligger Kalamaja som är det nya trendiga Tallinn med ungdomlig och kreativ atmosfär.

Sevärdheter

Gamla Stan är verkligen sevärd. Här finns fantastiska medeltida hus med vackra portar och inte långt därifrån ligger Domberget, som är beläget några kvarter från Rådhusplatsen. Här ligger ett slott som byggdes på order av Katarina den stora. Precis nedanför Domberget ligger den rysk-ortodoxa katedralen Alexander Nevski. Stadsmuren runt gamla stan började byggas på 1200-talet och rådhusplatsens apotek är bevarat sedan 1400-talet. St Olavskyrkan med torn som var världens högsta då det byggdes, historiska muséet, Katarinapassagen

Pass & visum - Estland

För EU/EES-medborgare krävs inget visum före resor till Estland. För vidare information hänvisar vi till Estlands ambassad: http://www.estemb.se/swe

Hälsa & vaccinationer - Estland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Tallinn

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Estniska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: +1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!