Arlanda

Resor till HurghadaEgypten

Airtours utflykter i Hurghada

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här i Hurghada. För bokning av utflykter kontakta Airtours representant.

Dolphin House - Snorklingsutflykt med båt - heldag

Röda havet sägs vara ett av världens bästa dyk- och snorklingsvatten. På den här heldagsutflykten är vi ute till havs med båt. Det blir två eller tre stopp under dagen vid olika korallrev och har vi tur kan vi även se delfiner från båten. Under snorklingen finns det en guide med i vattnet. Du kan förstås hoppa direkt ner i det kristallklara vattnet från båten. Snorklingsutrustning (snorkel, cyklop och fenor) finns att låna ombord. Lunch ingår och den intas på båten.

Luxor med buss - heldag

Ett besök i Luxor vid Nilen, med några av världens främsta byggnadsverk, är en resa tillbaka i tiden. Vi börjar turen med att besöka Karnaktemplet, det tempelkomplex som en gång i tiden var en del av den antika huvudstaden Thebe. Därefter korsar vi Nilen (lägger du till 5 euro/person kontant får du åka båt över Nilen) och beger oss till västra sidan och Konungarnas dal. Här byggde man gravar för faraoerna. En av de mest kända är Tutankhamon. Dalen användes fram till år 1075 f.Kr. och innehåller omkring 60 gravar. Vi besöker också det magnifika Deir el-Bahari templet och har möjlighet att se faraostatyerna som kallas Memnon colosserna.

Kairo med buss - heldag

Vi besöker ett av världens mest kända muséer - Egyptiska museet, inne i Kairo. Därefter fortsätter vi mot Gizapyramiderna. Dessa stora gravkamrar, som antikens faraoner byggde för mer än 4 000 år sedan, är Egyptens stolthet och det är en upplevelse utöver det vanliga att se dem höja sig över landskapet. Under rundvandringen förs vi tillbaka i historien, och får höra om faraoner och gudar.

Citytour Hurgada - halvdag

Den här utflykten tar oss till kända platser i Hurghadas centrum. Vi besöker marinan för en kort promenad och eventuellt en fika. Vi besöker de äldre områdena och den traditionella fiskmarknanden. Hurgada var från början bara en liten fiskeby och i det här området ligger de gamla bostadskvarteren kvar. Vi besöker en vacker moské och en koptisk kyrka, och tar oss sedan vidare till den kända frukt- och grönsaksmarknaden. Avslutningsvis stannar vi till vid ett parfymeri och ett litet köpcenter med fasta priser för dig som vill inhandla semesterns souvenirer utan att behöva köpslå.

Vissa utflykter har minimiantal för att kunna genomföras. Mer information erhålles i ert välkomstbrev och på informationsträffen.