Sök och boka resa
Arlanda
Hurghada, (Egypten)

Resor till HurghadaEgypten

Se och göra i Hurghada

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här i Hurghada. För bokning av utflykter kontakta Airtours representant.

Airtours utflykter

Snorklingsutflykt med båt - heldag

På den här heldagsutflykten är vi ute till havs på båten hela dagen. Det blir två eller tre stopp under dagen vid olika korallrev och har vi tur kan vi även se delfiner från båten. Under snorklingen finns det en guide med i vattnet. Och du kan förstås hoppa direkt ner i det kristallklara vattnet från båten. Snorklingsutrustning (snorkel, cyklop och fenor) finns att låna ombord. Lunch ingår och den intas på båten.

Luxor med buss - heldag

Ett besök i Luxor vid Nilen, med några av världens främsta byggnadsverk, är en resa tillbaka i tiden. Vi börjar turen med att besöka Karnaktemplet, det tempelkomplex som en gång i tiden var en del av den antika huvudstaden Thebe. Därefter korsar vi Nilen (lägger du till 5 euro/person kontant får du åka båt över Nilen) och beger oss till västra sidan och Konungarnas dal. Här byggde man gravar för faraoerna, en av de mest kända är Tutankhamon. Dalen användes fram till år 1075 f.Kr. och innehåller omkring 60 gravar. Vi besöker också det magnifika Deir el-Bahari templet och har möjlighet att se faraostatyerna som kallas Memnon colosserna.

Kairo med buss - heldag

Vi besöker ett av världens mest kända muséer - Egyptiska museet, inne i Kairo. Därefter fortsätter vi mot Gizapyramiderna. Dessa stora gravkamrar, som antikens faraoner byggde för mer än 4 000 år sedan, är Egyptens stolthet och det är en upplevelse utöver det vanliga att de dem höja sig över landskapet. Under rundvisningen förs vi tillbaka i historien, och får höra om faraoner och gudar.

Vissa utflykter har minimiantal för att kunna genomföras. Mer information erhålles i ert välkomstbrev och på informationsträffen.