Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Köpenhamn Danmark

Ta sig till Köpenhamn

Flygen landar på Kastrups flygplats som ligger ca 8 kilometer söder om Köpenhamn. Du tar dig enklast med tåget som avgår var tionde minut och tar ca 15 minuter. En enkelbiljett kostar ca 50 kr och köps på biljettkontor i terminal 3 eller i automaterna på perrongen. Buss tar ca 30 minuter att åka och även de går var tionde minut. Biljett går att köpa på bussen men chaufförerna tar endast emot mynt. Ska du till Norreport kan du ta metron, det tar 15 minuter och tågen går ca var femte minut under dagen. Nattetid var 15-20:e minut. Biljett går att köpa med mynt på stationen eller på terminalen.

Att ta sig runt

Köpenhamn är en promenadvänlig stad och vill du kan du även cykla. Kollektivtrafiken med bussar, metro och S-tåg fungerar alldeles utmärkt om du hellre vill ta dig runt på det sättet. Biljetter kan köpas i automater och på bussarna även hos chauffören, dock måste man betala med mynt. Taxi finns det gott om och de kör på taxameter. Cykel kostar ca 35 kr per timme att hyra och en enkelbiljett till kollektivtrafiken kostar ungefär lika mycket.

Nöjen

Kvarteren runt Nyhavn, Ströget, Axelstorv och Gråbrödratorv har ett rikt nöjesliv med pubar, barer, krogar och klubbar. Prova dansk bondemat vid Gråbrödratorg eller grilla fisk och kött själv på Holmen. Längs Ströget och i de närliggande kvarteren finns en mängd bra butiker och affärer. Illum är Köpenhamns NK.

Var ska man bo?

I centrala Köpenhamn finns det mesta inom behagligt avstånd. Vesterbro är det område som på senare tid blivit hippt och trendigt med mer prisvärda hotell och nöjen. Här ligger Köpenhamns eget meatpacking district ? Ködbyen, ett gammalt slakthusområde med både restauranger och barer. Du har också nära till Fisketorvet som idag är en shoppinggalleria precis vid vattnet. Vid vattnet finns också badmöjligheter när sommardagarna är varma, här finns bryggor för både sol och bad. Norröver ligger Nörrebro med Frederiksberg och sjöarna, här är fina omgivningar och i Frederiksbergs Have hittar du Köpenhamns Zoo. Centrum av Köpenhamn med Nyhavn, slottet Amalienborg, Kongens Nytorv och Tivoli är dyrare men också mitt i smeten.

Sevärdheter

Den lilla sjöjungfrun, Nyhavn, muséet Louisiana, Tivoli.

Pass & visum - Danmark

Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Danmark. För vidare information hänvisar vi till Danmarks ambassad: http://sverige.um.dk/

Hälsa & vaccinationer - Danmark

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Köpenhamn

  • Valuta: Danska kronor (DKK)
  • Språk: Danska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!