Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Cypern Cypern

FAMAGUSTA

Denna utflykt är en intressant och spännande historisk resa där vi åker över till den turkcypriotiska delen av ön. Vi förflyttas tusentals år tillbaka i tiden och får förklarat för oss vidden av det man kallar "cypernproblemet". Ett av stoppen gör vi i Salamis, en antik stad där de tidigaste fynden sägs vara från bronsåldern. Här finns också en mycket vacker amfiteater och stadion som härstammar från den romerska tiden. Vidare besöker vi den öppna delen av Famagusta där fri tid ges för att kanske inta lunch och insupa den turkiska atmosfären innan vi åker mot den så kallade "Spökstaden" och får en vy av stadsdelen som stått tom sedan ockupationen 1974. En utflykt du inte vill missa!

NICOSIA

Följ med på en dagsutflykt till Cyperns huvudstad Nicosia, världens enda delade huvudstad! Vi åker mot gamla stadsdelen som ligger belägen innanför den gamla ringmuren. Här får vi en guidad tur innan fri tid ges till att utforska staden. Möjlighet finns att se den gröna linjen som delar ön i två nationer. Ta med passet och gå över till den turkcypriotiska sidan där du kan strosa runt bland små mysiga turkiska caféer,souvenirbutiker och de gamla kyrkorna som idag används som moskéer.

KATAMARAN

Spendera en härlig dag ute på Medelhavet på en av våra katamaraner! Här kan du koppla av ordentligt till de kluckande vågorna på främre soldäcket, läsa en bok i skuggan eller varför inte ta en simtur och utforska det klara vattnet! Både snorklingsutrustning och kanoter finns på plats för din bekvämlighet. Öppen bar och lunch serveras ombord på katamaranen. Engelsktalande guide.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!