Arlanda

Resor till Ayia Napa på CypernCypern

I Ayia Napa finns utrymme för mysiga kvällspromenader och bra hålligång

Om Ayia Napa

Mångsidiga Ayia Napa bjuder på flera sandstränder med glittrande klart vatten och strandbarer med bra service. Nere i den gamla fiskehamnen finns trevliga restauranger där du kan äta nyfångad svärdfisk eller en fräsch halloumisallad. Vid det venetianska klostret och dess bilfria gator är utbudet stort av barer och nattklubbar som håller igång till tidig morgon.

I Ayia Napa är utbudet av restauranger, barer och kaféer stort. Här finns mysiga fisketavernor i hamnen, trevliga restauranger i byn och en populär och livlig bargata. Vill du ta något snabbt och enkelt finns det otaliga snabbmatsrestauranger att välja mellan. Köket är internationellt och du äter både mexikanskt, cypriotiskt och italienskt.

Ayia Napa har några av Medelhavets finaste stränder med turkost vatten

Ayia Napa har några av Medelhavets finaste stränder med mjuk finkornig sand, turkosblått vatten och bra service. Mitt i stan finns Grecian Bay som börjar vid hamnen och sträcker ut sig två kilometer. I hamnen börjar den långa strandpromenaden som går hela vägen bort till Nissi Beach, Cyperns mest kända strand. Ayia Napa har på senare tid fått ett lyft och bjuder på snygga loungebarer och trendiga hotell.

Var ligger Ayia Napa?

Karta Ayia Napa

Väder och badtemperaturer

På Cypern är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Cypern är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter Summertimes

Andra resmål på Cypern