Arlanda

Resor till CypernCypern

Sol och sommarvärme från april till oktober

Hur vill du bo på Cypern?

Om Cypern

Det är inte svårt att förstå varför Afrodite valde just denna ö till sin, här har du vackra vita stränder med klart vatten och ett utsökt kök med influenser från Grekland och mellanöstern. Med ett läge söder om Turkiet gör det varma klimatet att du kan resa hit redan i mars och ända till november. Ute på landsbygden finns fina vandringsleder, flera lokala vingårdar och var du än går möter du gästvänliga invånare.

-

Inget slår Cyperns vita sandstränder med turkosblått vatten

Den sydöstra kusten har underbara stränder och badvikar, de allra flesta med finkornig långgrund sandstrand och turkost vatten. Ju längre västerut du kommer blir stränderna mindre och mer klippiga. Pafos på västkusten är en arkeologisk guldgruva med vackra mosaiker, Troodosbergen har berömda bysantinska kyrkor och huvudstaden Nicosia har en vacker gammal stad och utmärkt shopping.

Välj mellan öns bästa badorter på ett av våra solsäkraste resmål

Till Larnaca åker du som vill kombinera storstadsliv med sol och bad. Reser du med vänner kan spendera sköna dagar vid någon av Ayia Napas vita stränder och dansa loss på en trendig klubb på kvällen. I Protaras-Fig Tree Bay är hotellstandarden lite högre än övriga Cypern då man började bygga här senare. Par och barnfamiljer trivs i den mer rofyllda miljön och du kan bo med all inclusive vid någon av de fina badvikarna.

Var vill du bo på Cypern?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Cypern?

Karta Cypern

Väder och badtemperaturer

På Cypern är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Cypern är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter Summertimes