Så flyger du med oss

Alla flygningar sker i ekonomiklass. Din flygresa gäller från angivna flygplatser och i enlighet med de fakta (flygnummer, tider etc.) som återfinns på din biljett. Det är alltid de flygtider som står på din biljett som gäller. Skulle ändringar ske efter det att du har fått biljetten kommer vi att meddela dig per telefon, e-post eller SMS. Därför är det viktigt att du ger oss e-postadress och mobilnummer där vi kan nå dig.

Incheckning

Incheckningen på flygplatsen öppnar generellt två timmar före avgång och stänger en timme för avgång. Vi rekommenderar starkt att ni är på flygplatsen två timmar före avgång.

Bagage

Hur mycket bagage som ingår på din resa framgår på din biljett samt när du bokar. Spädbarn (0-2 år) har inget inkluderat bagage, däremot kan du vanligtvis ta med dig en barnvagn eller ett babyskydd utan extra kostnad. Se respektive flygbolags hemsida för specifik information om just din resa.

Mat på planet

På de flesta charterflyg till våra sol- och baddestinationer med SAS, Novair, Sunclass Airlines, BRA eller Jet Time. Air kan du boka flygmat fram till 3 dagar före avresa. De alternativ du kan välja mellan är standard, vegetarisk, laktosfri, muslimsk, glutenfri samt diabetikermat. För att flygbolagen ska kunna garantera att resenärerna får korrekt allergiinformation om sina måltider kan de inte erbjuda kombinationer av flera specialmåltider.

För att beställa flygmat, logga in på "Min resa" eller klicka på länken www.airtours.se/minresa.

Med hänsyn till allergiska passagerare, och de allvarliga konsekvenser som kan uppstå, är det aldrig tillåtet att ta med sig nötter eller mat som innehåller nötter ombord på flyget.

Seating

På vissa av våra flygningar kan du boka sittplats, detta framgår när du loggar in på ”Min resa”. Har du inga speciella önskemål behöver du inte boka plats. Personer med samma bokningsnummer placeras med automatik tillsammans, i mån av plats. Även platser framför/bakom varandra räknas som tillsammans. För att beställa seating, logga in på "Min resa" eller klicka på länken www.airtours.se/minresa

I de fall du avbokar din resa är det viktigt att du själv kontaktar aktuellt flygbolag för avbokning och återbetalning av dina förbeställda platser.

Graviditet

Du kan resa under stora delar av din graviditet om den är problemfri, mot slutet gäller dock vissa begränsningar. Vi rekommenderar att du frågar ditt försäkringsbolag om ditt försäkringsskydd när du flyger under graviditeten. Flygbolagen har också regler kring att flyga under sin graviditet, dessa kan variera något men generellt gäller nedan anvisningar.

För flygningar fram till fyra veckor innan förväntad förlossning – inga begränsningar, du kan resa utan läkarintyg.

För flygningar mellan fyra och två veckor innan förväntad förlossning – restiden får inte vara längre än fyra timmar, de flesta flygbolag kräver att du har ett läkarintyg som bekräftar att du klarar att resa. Se respektive flygbolags hemsida för mer specifik information om just din resa.

Mindre än två veckor innan förväntad förlossning – ej tillåtet att flyga.

Djur

Djur får ej medtagas på Airtours charterflyg. För reguljära biljetter kontakta Airtours.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!