Spanien har följande krav för inresa

Senast uppdaterad 2022-04-20

  1. Inreseformulär
    I de fall du har ett giltigt covidbevis krävs inte något inreseformulär. Läs mer nedan.
  2. Covidbevis
    För inresa i Spanien krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:
    • a. Ett negativt antigentest. Läs mer nedan.
    • b. Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa eller bevis på tillfrisknande. Läs mer om Covidbevis nedan.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål. Ändringar kan komma med kort varsel och du ansvarar själv för att ha korrekta inresedokument. Landinformation på Sweden Abroad – Läs här

I de fall du inte har ett giltigt covidbevis ska du fylla i ett inreseformulär. Reser du i sällskap/familjen, väljer du det som alternativ i formuläret. Ă„ven om du fyller i ett gemensamt formulär får ni individuella bekräftelser samt en QR-kod per person. Försäkra dig om att alla i resesällskapet/familjen finns med i formuläret, även barn från 0 år. Har du ingen QR-kod riskerar du att nekas ombordstigning vid utresan. Inreseformuläret går att fylla med start 48 timmar innan avresa. Som resenär är du ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt. Om detta inte gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Du har i så fall ej möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Spanien
Länk till https://www.spth.gob.es/
Informationsvideo:
Länk till https://www.spth.gob.es/more
Länk till spanska ambassaden
http://www.exteriores.gob.es

I de fall du inte är fullvaccinerad vid ankomst till Spanien måste du visa upp ett negativt antigen-test som inte är äldre än 24 timmar vid ankomst inklusive ett reseintyg på engelska. Barn under 12 år är undantagna kravet. Läs mer om covidtest här

Intyg på att du är fullvaccinerad sedan 14 dagar. Bevis på negativt covid-19-test eller bevis på tillfrisknande. Vänligen observera att om det har passerat mer än nio månader (270 dagar) sedan du blev vaccinerad med två doser kräver Spanien att du ska vara vaccinerad med den tredje dosen boostervaccin. Uppfyller du inte dessa krav räknas din vaccination inte som giltig för inresa till Spanien, du ska då i stället följa kraven för ovaccinerade.
Läs mer om covidbevis här

Restauranger och barer

Restauranger och barer håller öppet som innan pandemin. Generellt gäller inget maxantal vid bord och bardiskar, dock kan det förekomma lokala restriktioner när det gäller max antal öppettider och max antal sittande gäster.

Munskydd

Det är inte längre obligatoriskt att bära munskydd på allmänna platser, endast vid resa med lokaltrafik samt vid besök på sjukhus. På hotellen behövs inte heller munskydd.

Hyrbilar och taxi

På stränderna gäller inga specifika restriktioner för t ex uthyrning av solstolar och servering.

Vi hänvisar till Sweden Abroad för uppdaterad information kring Spaniens åtgärder i samband med Covid-19.
Läs mer här

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!