Portugal (fastlandet) har följande krav för inresa

Senast uppdaterad 2022-04-26

  1. Covidbevis
    För inresa i Portugal (fastlandet) krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa något av följande redan på avreseflygplatsen:
    • a. Ett negativt antigentest. Läs mer nedan.
    • b. Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa eller bevis på tillfrisknande. Läs mer om Covidbevis nedan.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål. Ändringar kan komma med kort varsel och du ansvarar själv för att ha korrekta inresedokument. Landinformation på Sweden Abroad – Läs här

I de fall du inte är fullvaccinerad vid ankomst till Portugal (fastlandet) måste du visa upp ett negativt antigen-test som inte är äldre än 48 timmar vid ankomst inklusive ett reseintyg på engelska. Barn under 12 år är undantagna kravet. Läs mer om covidtest här

Intyg på att du är fullvaccinerad sedan 14 dagar. Bevis på negativt covid-19-test eller bevis på tillfrisknande. Vänligen observera att om det har passerat mer än nio månader (270 dagar) sedan du blev vaccinerad med två doser kräver Portugal att du ska vara vaccinerad med den tredje dosen boostervaccin. Uppfyller du inte dessa krav räknas din vaccination inte som giltig för inresa till Portugal, du ska då i stället följa kraven för ovaccinerade.
Läs mer om covidbevis här

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!