Österrike har följande krav för inresa

Senast uppdaterad 2022-04-04

  1. Inreseformulär
    Resenärer som inte är vaccinerade eller ej fullvaccinerade behöver ha ett ifyllt inreseformulär. Läs mer nedan.
  2. Covidbevis eller antigen-test
    För inresa i Österrike krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:
    • a. Ett negativt PCR-test. Läs mer nedan.
    • b. Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa eller bevis på tillfrisknande. Läs mer om Covidbevis nedan.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål. Ändringar kan komma med kort varsel och du ansvarar själv för att ha korrekta inresedokument. Landinformation på Sweden Abroad – Läs här

För dig som är ovaccinerad eller ej fullvaccinerad gäller krav om fyllt inreseformulär för att kunna resa in i Österrike, detta gäller oavsett ålder. Minderårig tas med på en av föräldrarnas formulär. Är du fullvaccinerad sedan minst 14 dagar behövs inget inreseformulär.

Som resenär är du ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt. Om detta inte gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Du har i så fall ej möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Österrike
Länk till https://www.oesterreich.gv.at/en/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html

Vi ankomst till Österrike måste du visa upp ett negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar vid ankomst inklusive ett reseintyg på engelska. Detta krävs inte om du tagit din tredje spruta. Barn under 12 år är undantagna kravet när de reser med vuxen. Läs mer om covidtest här

Intyg på att du är fullvaccinerad sedan 14 dagar. Bevis på negativt covid-19-test eller bevis på tillfrisknande. Vänligen observera att om det har passerat mer än nio månader (270 dagar) sedan du blev vaccinerad med två doser kräver Österrike att du ska vara vaccinerad med den tredje dosen boostervaccin. Uppfyller du inte dessa krav räknas din vaccination inte som giltig för inresa till österrike, du ska då i stället följa kraven för ovaccinerade.
Läs mer om covidbevis här

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!