Cypern har följande krav för inresa

Senast uppdaterad 2022-04-20

  1. Covidbevis
    För inresa i Cypern krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:
    • a. Ett negativt antigen-test. Läs mer nedan.
    • b. Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa eller bevis på tillfrisknande. Läs mer om Covidbevis nedan.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål. Ändringar kan komma med kort varsel och du ansvarar själv för att ha korrekta inresedokument. Landinformation på Sweden Abroad – Läs här

Vid ankomst till Cypern måste du visa upp ett antigen-test som inte är äldre än 24 timmar, inklusive ett reseintyg på engelska. Detta gäller i de fall du inte är fulvaccinerad. Barn under 12 år är undantagna kravet. Läs mer om covidtest här

Intyg på att du är fullvaccinerad sedan 14 dagar. Bevis på negativt covid-19-test eller bevis på tillfrisknande. Vänligen observera att om det har passerat mer än nio månader (270 dagar) sedan du blev vaccinerad med två doser kräver Cypern att du ska vara vaccinerad med den tredje dosen boostervaccin. Uppfyller du inte dessa krav räknas din vaccination inte som giltig för inresa till Cypern, du ska då i stället följa kraven för ovaccinerade.
Läs mer om covidbevis här

Restauranger, barer och Safe Pass

Restauranger och barer håller öppet. När du vistas på en restaurang, barer eller annan offentlig plats som rymmer mer än 20 personer ska du kunna visa upp ett s.k. Safe Pass, Covidbevis fungerar som Safe Pass. Detta Safe Pass/Covidbevis intygar att du antingen är vaccinerad, har immunitet eller är covidtestad. Efter sju dagar behöver du kunna uppvisa ett nytt negativt PCR/snabbtest som därefter är giltigt i 72h eller ett vaccinationsbevis.

Munskydd

Munskydd är obligatoriskt inomhus vid på besök p restaurang, bar, butik, museum mm, samt i kollektivtrafiken. Kravet gäller alla från 12 år. Social distansering gäller på Cypern, 2 meter utomhus och 3 meter inomhus.

Vi hänvisar till Sweden Abroad för uppdaterad information kring Cyperns åtgärder i samband med Covid-19.
Läs mer här

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!