Covidbevis

Med ett Covidbevis kan användaren enkelt och säkert visa att vederbörande blivit fullvaccinerad. Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt för, eller har tillfrisknat från covid-19. Beviset kan användas för resor inom EU.

Observera att det till vissa länder krävs, om det passerat mer än nio månader (270 dagar) sedan du blev vaccinerad med andra dosen, att du då även vara måste vaccinerad med den tredje dosen boostervaccin. Uppfyller du inte dessa krav räknas din vaccination inte som giltig för inresa till det aktuella landet. Du måste då istället följa kraven för ovaccinerade. Läs mer vad som gäller för ditt resmål här.

Hur hämtar man ett Covidbevis?

Inom kort efter vaccination rapporteras varje vaccination in till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kan användaren logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se och hämta sitt Covidbevis. Beviset kan laddas hem på dator eller mobiltelefon samt skrivas ut. När beviset hämtas skickas det också automatiskt till användarens digitala brevlåda.

Vid utresa, inresa eller inom ett land i samband med id-kontroll, kan du med ditt Covidbevis visa att du uppfyller landets regler. Det är viktigt att du tar del av de inresebestämmelser som gäller specifikt för det land du ska resa till.

Läs information om Covidbevis från svenska myndigheter här Läs information om Covidbevis från EU här

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!