Res tryggt med Airtours (läs mer här).

.

Res tryggt med Airtours

Till följande länder finns ingen avrådan från UD för icke nödvändiga resor; Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

För övriga länder inom EU, EES samt Schengenområdet gäller avrådan för icke nödvändiga resor t.o.m den 31 maj 2021.

Gällande länder som inte täcks av ovan gäller i nuläget avrådan för icke nödvändiga resor t.o.m den 31 maj 2021.

För resor till Storbritannien och Nordirland och Norge avråder UD icke nödvändiga resor och det beslutet gäller tills vidare.

Vi ser kontinuerligt över vårt kommande flygprogram och kontaktar berörda kunder i turordning. Du behöver alltså inte kontakta oss. Hör du inget från oss, så kommer resan genomföras som planerat. Vanliga av- och ombokningsregler gäller, om inte annat meddelats.

Viktigt!


Krav på inresehandlingar för dig som reser till Grekland, Kroatien, Spanien, Kanarieöarna, Italien, Egypten, Turkiet eller Cypern. Läs mer under "Viktigt! Inreseformulär och negativt Covid-19-test.

Senast uppdaterad 2021-05-11

Viktigt! Du måste fylla i ett inreseformulär senast 24 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Reser du i sällskap som en familj räcker det med ett inreseformulär per familj. Reser du med personer som inte tillhör din familj ska varje enskild resenär fylla i ett individuellt inreseformulär. När du fyller i formuläret; På frågan om ”Entry point” är det din ankomstflygplats du skall ange, i de fall du reser till Preveza heter din ankomstflygplats ”Aktio”. Gällande hotellets adress hittar du den på respektive hotellsida på airtours.se under stycket ”bra att veta”. När du fyllt i inreseformuläret får du ett bekräftelsemejl. På avresedagen får du en QR-kod via mail som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. QR-koden behövs för att få stiga ombord. QR-koden kontrolleras vid incheckningen och saknar du den riskerar du att inte komma iväg på din semester. Observera att formuläret stängs 24 timmar innan avresa så se till att göra det i god tid innan avresa. De grekiska myndigheterna har en hotline som kan kontaktas för frågor. +30 215 560 5151

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Grekland
Länk till https://travel.gov.gr/#/
För att öppna länken, använd annan webbläsare än Internet Explorer.

För resor till Grekland behöver man bland annat ange hotellets adress. Hotellets adress finns på hotellsidan under "bra att veta".


Viktigt! Negativt covid-19-test

Det är ett krav från de grekiska myndigheterna att man som ankommande resenär kan uppvisa ett negativt covid-19-test, gäller ej barn under fem år. Dokumentet ska vara utfärdat på engelska eller grekiska. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Grekland inte vara äldre än 72 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

Som alternativ till PCR-test kan man som ankommande resenär till Grekland dock även uppvisa ett av EU godkänt dokument som bekräftar att man erhållit två doser vaccin minst 14 dagar före inresetillfället. Dokumentet ska vara på engelska eller grekiska. För fullständig information angående vad som gäller för inresan till Grekland vänligen se https://travel.gov.gr/#/
För att öppna länken, använd annan webbläsare än Internet Explorer.

Viktigt! Du måste fylla i ett inreseformulär inte tidigare än 48 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Efter du fyllt i inreseformuläret visas en QR-kod som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. Har du ingen QR-kod riskerar du att nekas ombordstigning vid utresan.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Spanien
Länk till https://www.spth.gob.es/
Informationsvideo:
Länk till https://www.spth.gob.es/more
Viktigt! Negativt covid-19-test

Fr. o m. den 23 november är det ett krav från de spanska myndigheterna att man som ankommande resenär kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Dokumentet ska vara utfärdat på engelska eller spanska. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Spanien inte vara äldre än 72 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Barn upp till 6 år behöver inte testas. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test. Länk till Svenska ambassadens hemsida

Viktigt! Inreseformulär och negativt covid-19-test

Du måste fylla i ett inreseformulär inte tidigare än 48 timmar innan avresa för att få komma in i landet. Efter du fyllt i inreseformuläret visas en QR-kod som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. Har du ingen QR-kod riskerar du att nekas ombordstigning vid utresan.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Kanarieöarna (Spanien)
Länk till https://www.spth.gob.es/

Fr. o m. den 14 november är det ett krav från den regionala regeringen på Kanarieöarna att man som ankommande resenär ska kunna uppvisa ett negativt covid-19-test. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Kanarieöarna inte vara äldre än 72 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. I beviset med det negativa provresultatet måste följande uppgifter framgå: datum och klockslag för utförande av testet, personuppgifter för den testade och namn på den ackrediterade instans som utfört testet.

Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Barn under sex år behöver inte testas. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

Viktigt! Du måste fylla i ett inreseformulär senast 24 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Varje person på bokningen behöver innan avresa fylla i ett eget inreseformulär som skall visas upp vid ankomst till landet.

Klicka här för inreseformuläret till Italien
Länk till https://www.esteri.it
Viktigt! Negativt covid-19-test

Det är ett krav från de italienska myndigheterna att man som ankommande resenär kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Dokumentet ska vara utfärdat på italienska eller engelska. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Italien inte vara äldre än 48 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

Viktigt! Du måste fylla i ett inreseformulär innan avresa för att få komma in i landet.

När formuläret är ifyllt laddar du ner det och skriver ut det för att ta med på resan och visa upp vid ankomst till Kroatien. Inreseformuläret till Kroatien är giltigt i 90 dagar. Har du inte med formuläret riskerar du att nekas ombordstigning vid utresan. Ombord på flyget får du en hälsodeklaration att fylla i, och som ska lämnas vid ankomst. För att minimera onödiga kontakter – tänk på att ta med en egen penna!

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Kroatien
Länk till https://entercroatia.mup.hr/
Viktigt! Negativt covid-19-test

Det är ett krav från de Kroatiska myndigheterna att man som ankommande resenär, oavsett ålder, kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Dokumentet ska vara utfärdat på kroatiska eller engelska. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Kroatien inte vara äldre än 48 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

Som alternativ till PCR-test kan man som ankommande resenär dock även uppvisa ett negativt antigentest (godkänt av EU), eller bevis på att man erhållit två doser vaccin minst 14 dagar före inresetillfället eller bevis på genomgången covidinfektion. Även detta gäller oavsett ålder. Om en inresande saknar ovanstående är det också möjligt att testa sig direkt efter inresan, med obligatorisk självisolering till dess att ett negativt testresultat erhållits.

Viktigt! Du måste fylla i ett inreseformulär senast 24 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Inresande till Cypern måste fylla i en resedeklaration i förväg innan avresa för att få ett sk "Cyprus Flight Pass". Denna kan fyllas i inom 24 h innan avresa.


Viktigt! Negativt covid-19-test

Fr. o m. den 28 augusti är det ett krav från de Cypriotiska myndigheterna att man som ankommande resenär kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Cypern inte vara äldre än 72 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Barn upp till 12 år behöver inte testas. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Cypern
Länk till https://cyprusflightpass.gov.cy/
Viktigt! Negativt covid-19-test

Fr. o m. den 1 september är det ett krav från de Egyptiska myndigheterna att man som ankommande resenär kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Dokumentet ska vara utfärdat på engelska eller arabiska. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Egypten inte vara äldre än 72 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Barn upp till 6 år behöver inte testas. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

Viktigt! Du måste fylla i ett inreseformulär tidigast 72 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Varje person på bokningen behöver innan avresa fylla i ett eget inreseformulär som skall visas upp vid ankomst till landet. För resor till Turkiet behöver man bland annat ange hotellets adress. Hotellets adress finns på hotellsidan under "bra att veta".

Klicka här för att fylla i inreseformuläret till Turkiet
Länk till https://register.health.gov.tr/
Viktigt! Negativt covid-19-test

Fr. o m. den 30 december är det ett krav från de Turkiska myndigheterna att man som ankommande resenär kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Dokumentet ska vara utfärdat på engelska eller turkiska. Det så kallade PCR-testet ska vid ankomst till Turkiet inte vara äldre än 72 timmar samt bevisa att man inte har en pågående covid-19-infektion. Vänligen uppmärksamma att detta inte rör sig om ett antikroppstest. Barn upp till 6 år behöver inte testas. Det är resenären som står för kostnad för covid-19-test.

För dig som ska resa till en annan destination

Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad på de lokala rekommendationer som finns för ditt resmål via länkarna längst ned på denna sida där du hittar mer information.

Vaccinpass

EU har annonserat att man har för avsikt att införa ett vaccinpass under namnet ”Grönt digitalt certifikat”. Målet är att detta ska tas i bruk fr om den 26 juni 2021. Vaccinpasset ska vara kostnadsfritt, giltigt i 12 månader och innehålla information om personen är vaccinerad, har antikroppar, har haft sjukdomen covid-19 eller nyligen blivit PCR-testad som negativ. Vaccinpasset ska göras tillgängligt digitalt via en app men även gå att erhålla i pappersform.

Negativt covid-19 test för utländska medborgare

Utifrån ett regeringsbeslut är det, fram till och med den 31 maj 2021, ett krav att alla utländska medborgare ska uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa i Sverige. Covid-19-testet får inte vara äldre än 48 timmar. I de fall du tillhör något av undantagen för testkrav, läs mer på regeringens hemsida , ska detta styrkas vid incheckningen till hemresan. Om du inte har ett svenskt pass rekommenderar vi att ni gör ett antigenstest innan avresa till Sverige. Det är resenären som står för kostnad för antigentest.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man tar ett test och även stannar i karantän i en vecka efter hemkomst. För mer information, se Folkhälsomyndighetens hemsida.

Flyget:
 • Munskydd som täcker näsa och mun är ett krav från och med att du stiger ombord tills att du lämnar planet. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig munskydd. Kravet gäller inte barn under 6 år. Läs mer på respektive flygbolags hemsida.
 • Flygbolagen gör vad de kan för att skapa så stor social distansering som möjligt ombord. Men man har inte spärrat några sittplatser.
 • Nästan alla flygplan är utrustade med HEPA-filter för att hålla luften ombord ren. Läs mer på respektive flygbolags hemsida.
 • Alla flygplan städas och desinficeras i enlighet med Europeiska unionens byrå för luftfartssäkerhet EASA:s regelverk.
 • Alla servering av mat eller dryck ombord är tillfälligt stoppad. Om du har bokat flygmat, så kommer vi att återbetala kostnaden automatiskt.
Flygplatsen:
 • Munskydd krävs på de flesta flygplatser. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig munskydd.
 • Alla flygplatslounger är stängda.
 • Begränsat utbud av restauranger, butiker och service på flygplatserna.
 • Rutiner för check-in, säkerhetskontroll och ombordstigning har anpassats för att underlätta för social distansering.
 • Tänk på att vara på flygplatsen i god tid innan avgång.
Hotellet:
 • Utökade städ- och hygienrutiner av rummen och de allmänna utrymmena.
 • Social distansering, bland annat vid incheckning och måltider samt vid solstolar och poolområden.
 • Servering av mat sker enligt gällande rekommendationer och restriktioner. Antingen som bordsservering eller som buffé.
 • Alla hotell måste följa krav från sina respektive myndigheter, som skärpts med anledning av Corona pandemin. Krav som de enligt lag måste följa för att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet.
Transfern:
 • Munskydd kan krävas. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig munskydd.
 • Utökade städ- och hygienrutiner.
 • Anpassning efter lokala myndighetskrav.

För att vi ska kunna komma i kontakt med dig är det viktigt att vi har dina korrekta kontaktuppgifter. Om du vill ändra eller kontrollera dina kontaktuppgifter avseende en aktuell resa gör du det enklast genom att logga in via https://www.airtours.se/minresa/.

Som resenär är det viktigt att hålla sig uppdaterad före och under sin resa.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!