Hälsobestämmelser och vaccinationer

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För många länder, främst utanför Europa, krävs ett grundskydd i form av MPR-vaccination (mässling, påssjuka, röda hund), vaccination mot kikhosta, difteri, stelkramp och polio samt den årliga influensavaccinationen för de som tillhör en av riskgrupperna.

Olika länder har olika krav och rekommendationer beträffande vaccination. Vad som rekommenderas för just dig beror på vem du är och hur du reser, därför rekommenderar vi att du tar kontakt med din vaccinationsmottagning i god tid före avresa. Det kan även finnas restriktioner beroende på vilket land du besökt innan din aktuella resa samt restriktioner beträffande vilka vaccinationer du får ta beroende på ditt hälso-/sjukdomstillstånd. Får du inte ta en vaccination som krävs för inresa i ett visst land på grund av exempelvis till hälsotillstånd ska ett intyg som bekräftar detta medtagas under hela resa.

Grundläggande information om vaccination för ett specifikt resmål finns på varje orts sida på vår hemsida under ”fakta” (du kan söka i sökrutan på exempelvis ”Kreta”). För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!