Ändra sökning
Arlanda

Information om coronaviruset

Svenska UD har den 17 juni justerat reserekommendationerna för sommaren. Den tidigare reseavrådan till 15 juli kvarstår, dock undantas länder inom EU. Dessa länder är Belgien, Frankrike, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien, dit reseavrådan hävs från och med den 30 juni. Beslutet gäller även Ungern, San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Vi ser nu över vårt flygprogram för sommaren och kommer att kontakta berörda kunder i turordning. Du behöver inte kontakta oss. Hör du inget från oss, så kommer resan genomföras som planerat. Vanliga av- och ombokningsregler gäller, om inte annat meddelas.

Senast uppdaterad 2020-07-01

Vi kommer att återbetala inbetalda belopp till alla kunder som fått sina resor inställda eller avbokade p.g.a. coronaviruset. återbetalningar sker i turordning baserat på det datum resan avbokades. När man har en paketresa inbokad med Airtours är man skyddad av Paketreselagen och i normala fall sker återbetalningar inom två veckor. Under rådande exceptionella omständigheter, tar det dock betydligt längre tid. Orsaken till att återbetalningarna tar lång tid är att vi har ett stort antal inställda och avbokade resor att administrera. Vi är i vår tur beroende av återbetalningar från våra underleverantörer, t ex. flygbolag och hotell. Vidare har vi dessutom korttidspermitterat ett stort antal medarbetare. Det är vår förhoppning att våra kunder har överseende och tålamod med ovanstående.

Vi förstår er oro inför coronaviruset, men vi som researrangör saknar adekvat expertis för att kunna förutse dess spridning framåt i tiden. Vi kan därför inte svara på om det är säkert att boka en resa till en viss destination vid en viss tidpunkt framöver. Vi följer UDs rekommendationer. Utöver deras rekommendationer kan vi inte ge några prognoser. Vi erbjuder däremot alla som bokar en ny charterresa med avresa under 2020 öppet köp fram till 28 dagar innan avresa, läs mer under Öppet köp.

Airtours har för 2020 ställt upp till 148 miljoner i statlig resegaranti, vilket är helt i enlighet med hur vi vill agera som företag för att säkerhetsställa våra kunders absoluta trygghet. När du köper en paketresa hos Airtours täcks du också av paketreselagen.

Flyget:
 • Munskydd som täcker näsa och mun är ett krav från och med att du stiger ombord tills att du lämnar planet. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig munskydd. Kravet gäller inte barn under 6 år. Läs mer på respektive flygbolags hemsida.
 • Flygbolagen gör vad de kan för att skapa så stor social distansering som möjligt ombord. Men man har inte spärrat några sittplatser.
 • Nästan alla flygplan är utrustade med HEPA-filter för att hålla luften ombord ren. Läs mer på respektive flygbolags hemsida.
 • Alla flygplan städas och desinficeras i enlighet med Europeiska unionens byrå för luftfartssäkerhet EASA:s regelverk.
 • Alla servering av mat eller dryck ombord är tillfälligt stoppad.
Flygplatsen:
 • Munskydd krävs på de flesta flygplatser.
 • Alla flygplatslounger är stängda.
 • Begränsat utbud av restauranger, butiker och service på flygplatserna.
 • Rutiner för check-in, säkerhetskontroll och ombordstigning har anpassats för att underlätta för social distansering.
 • Tänk på att vara på flygplatsen i god tid innan avgång.
Hotellet:
 • Utökade städ- och hygienrutiner av rummen och de allmänna utrymmena.
 • Social distansering, bland annat vid incheckning och måltider samt vid solstolar och poolområden.
 • Servering av mat sker enligt gällande rekommendationer och restriktioner. Antingen som bordsservering eller som buffé.
 • Alla hotell måste följa krav från sina respektive myndigheter, som skärpts med anledning av Corona pandemin. Krav som de enligt lag måste följa för att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet.
Transfern:
 • Munskydd kan krävas.
 • Utökade städ- och hygienrutiner.
 • Anpassning efter lokala myndighetskrav.

2021 års resor är nu bokningsbara via vår hemsida och du får 500 kr per person i boka-tidigt-rabatt!

Airtours har för 2020 ställt upp till 148 miljoner i statlig resegaranti, vilket är helt i enlighet med hur vi vill agera som företag för att säkerhetsställa våra kunders absoluta trygghet. När du köper en paketresa hos Airtours täcks du också av paketreselagen.

För att vi ska kunna komma i kontakt med dig är det viktigt att vi har dina korrekta kontaktuppgifter. Om du vill ändra eller kontrollera dina kontaktuppgifter avseende en aktuell resa gör du det enklast genom att logga in via https://www.airtours.se/minresa/.

Som resenär är det viktigt att hålla sig uppdaterad före och under sin resa.

UD
Sweden Abroad
Folkhälsomyndigheten

Våra om- och avbeställningsvillkor