Skadat eller förlorat bagage

Skadat eller förlorat bagage skall omgående och personligen anmälas till flygbolagets representant på flygplatsen. Du får då en kopia på förlustregistreringen, en så kallad PIR-rapport. Om något skulle hända ditt bagage ersätts du i enlighet med flygbolagets gällande bestämmelser. Vänligen notera att flygbolagens ersättning för skadat eller förlorat bagage är begränsat. Vi ber dig läsa den information som finns på respektive flygbolags hemsida gällande ersättning. Viss information finns även på boardingkortets baksida.

Har du en reseförsäkring/hemförsäkring gäller den oftast även skadat och förkommet bagage. Hör efter med ditt försäkringsbolag.

Regler gällande vätskor

Observera gällande regler för vätskor i handbagage. Man får ta med sig vätskor om de ligger i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på max 1 liter. Respektive behållare får inte överstiga en maxvolym på 100 milliliter. Plastpåsens innehåll ska rymmas i påsen utan problem och påsen ska vara helt stängd. Vätskor omfattar gel, krämer, blandningar av vätskor och fasta ämnen samt innehåll i tryckbehållare, till exempel tandkräm, hårgelé, drycker, soppor, parfym, raklödder, aerosoler och annat med liknande konsistens. Barnmat och medicin är undantag till dessa regler.

Farligt gods

Särskilda bestämmelser gäller för transport av farligt gods.
Läs mer hos Transportstyrelsen.

Montrealkonventionen

Regler beträffande flygbolags skadeståndsansvar för passagerare och deras bagage i enlighet med Montrealkonventionen.
Läs mer här.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!