Kanal i Amsterdam

Romantisk weekend i Europa

Europa bjuder på många utmärkta resmål som passar för en romantisk weekend med din käresta. Paris, Prag och Florens är klassiska destinationer som ständigt lockar par som vill vandra hand i hand i vacker stadsmiljö och njuta av god mat och drinkar i romantisk atmosfär. Är ni ute efter något lite annat än de mest uppenbara valen ska ni kika närmare på Amsterdam, Wien eller Lissabon.

Romantisk weekend i Paris

Paris, romantikens huvudstad – perfekt för en romantisk weekend

Vad passar bättre än att uppleva Paris tillsammans med den du älskar? Här finns allt ni kan önska er: restauranger, caféer, barer, kulturliv, shopping och vacker arkitektur. Vem vill inte flanera med sin älskade i Montmartre och över någon av Seines alla broar? Paris är nära och flygresan kort, men ändå hamnar du på en plats som är så annorlunda det lite prudentliga och pryda Sverige. Alla borde möta våren i Paris minst en gång i livet – gärna tillsammans med sin älskade.

Mer om resor till Paris


Romantisk weekend i Florens

Florens – italiensk romantik för kulturälskare

Florens är en gammal stad, även med italienska mått mätt. Under medeltiden var staden ett rikt, finansiellt centrum, vilket märks i dess arkitektur. Att vandra runt i staden är därför som att röra sig i ett stort konstmuseum. I Florens finns förutom fina stadsmiljöer dessutom många trevliga takbarer med utsikt över staden. Här finns självklart också restauranger, trattorior, kaffebarer och gelaterior som erbjuder allt du kan önska från det italienska köket. Kan ni slita er från centrum ligger Pisa med sitt lutande torn tillräcklig nära för en dagsutflykt.

Mer om resor till Florens


Romantisk weekend i Prag

Prag – där öl och romantik går hand i hand

Den tjeckiska huvudstaden Prag är en väldigt vacker och charmig stad och som gjord för en romantisk weekend! Undviker du de allra värsta turistfällorna är Prag en prisvärd stad. Stadens centrum är inte större än att det går att ta sig till fots mellan de viktigaste sevärdheterna. Missa inte de gamla kvarteren intill stadens stora torg där du också hittar rådhuset med det berömda astronomiska uret. På andra sidan floden ligger Pragborgen, utsökt vackert belyst om kvällarna. Över floden går Karlsbron som kallats världens vackraste bro. Här ska du självklart gå hand i hand med din älskade i skenet av bronslyktor. Magiskt! Den som tycker om öl kommer att älska Prag. Här är ölen både god och billig och det finns något för alla smaker. Boka gärna en guidad öltur eller besök de klassiska ölhallarna på egen hand.

Mer om resor till Prag


Romantisk weekend i Wien

Wien – romantisk weekend med det bästa från olika kulturer

I Wien finns det bästa av Italien (italiensk mat och dryck) och det bästa från Tyskland (ordning och struktur) – samt förstås de berömda wienerkonditorierna, klassisk österrikisk kultur och arkitektur, men också en hel del bra shopping. Wiens Operahus är ett av Europas vackraste. Ska du bara se opera eller en klassisk symfoniorkester en gång i ditt liv så är det här, självklart tillsammans med din älskade! Spanska ridskolan ligger också mitt i stan och uppvisningarna där är en riktig sevärdhet. Wien är en mångfacetterad stad och en romantisk weekendresa hit går att utforma på tusen olika sätt, helt beroende på tycke och smak!  

Mer om resor till Wien


Romantisk weekend i Lissabon

Lissabon – romantisk weekend med stadsliv, bad och golf i ett

Letar ni efter en variationsrik weekend tillsammans är Lissabon ett spännande val. Här finns vackra stadsdelar med äldre arkitektur, shopping, caféliv och nöjen, men för den som vill finns stranden bara 15 minuter bort med pendeltåg och det finns gott om golfbanor nära staden. Det här är alltså ett bra val för den som vill krydda sin romantiska weekendresa med något mer. Lissabon är en relativt prisvärd storstad där europeisk kultur möter afrikanska influenser, något som märks på allt från mat och musik till design och inredning. Lissabon är definitivt inte som hemma – på det allra bästa sättet!

Mer om resor till Lissabon


Romantisk weekend i Amsterdam

Amsterdam – romantisk weekend på två hjul

Charmiga kanaler, cyklar, tulpaner och coffeeshops – Amsterdam är känt som en vacker, charmig stad med en liberal och tillåtande inställning till det mesta. Här har århundranden av sjöfart och handel med länder i när och fjärran skapat en alldeles särskild kultur och mentalitet. En romantisk weekendresa till Amsterdam bör, förutom en båttur på kanalerna, mysigt flanerande i stadskärnan och barbesök, innehålla lite sensuell shopping på superlyxiga Pleasurements eller mer rimligt prissatta Christine le Duc.

Mer om resor till Amsterdam


Tips för en lyckad romantisk weekend

1. Välj ett resmål som passar båda

Prata igenom vad ni vill uppleva under resan och välj ett resmål där det finns något som intresserar båda. Välj hotell med lite extra omsorg, gärna något extra trivsamt som ligger i närheten av de platser ni vill besöka. Då blir det enklare att smita hem till hotellet för att byta om eller vila innan middagen.

2. Res på rätt tid under året

Lite kyligare väder kanske inte spelar så stor roll om ni tänker spendera den mesta tiden på hotellets spa, men sanningen är att vissa resmål gör sig bättre vissa tider på året. Har du alltid drömt om att se tulpanerna blomma i Amsterdam ska ni självklart resa dit på våren och ingen annan tid.

3. Gör tid för romantiken

Ett packat schema där många platser ska besökas kan trötta ut de mest kära turturduvor. Planera hellre med mycket luft i schemat så att ni har utrymme att vara spontana. Boka det som är viktigast i förväg, men se till att ni kan stanna för en drink när ni passerar en trevlig uteservering eller köpa sista-minuten-biljetter till något evenemang om andan faller på. Planera också tid för återhämtning på hotellet mellan utflykter och promenader.

4. Stäng av vardagen och omvärlden

Poängen med att resa iväg tillsammans är att få tid med varandra. Låt inte jobbmejl eller sociala medier äta upp för mycket av er tid tillsammans. Stäng av notiser för de appar som brukar plinga mest – eller stäng av ljudet helt – så blir det lättare att fokusera på varandra och de gemensamma upplevelserna.

Romantiska hotell

Svårt att välja hotell?

Kolla in Airtours mest romantiska weekendhotell enligt kunderna.