Arlanda

Resor till Palm Beach & Eagle Beach på ArubaAruba

Familjevänligt guldkorn med stort utbud

Om Palm Beach & Eagle Beach

Palm Beach är Arubas mest populära badort. En helt underbar sandstrand, bred och lång, även om det är mycket människor känns det inte trångt. Vit och finkornig som socker breder den ut sig framför det turkosa vattnet. Här kommer du inte ha tråkigt, det finns många aktiviteter både i vattnet och på land. Området kallas även för High Rise tack vare de höga hotellen som ligger på rad bakom stranden. Ett rev på södra sidan lockar många snorklingsfantaster.

Aruba har en fantastisk matkultur med mat från världens alla hörn. Färskfångat från havet, kaktus och bananer, mycket friterat och grillat som räkor med chili och papaya eller tartarsås. Karibiska soppor, här hittar du även många olika inhemska örter som används i matlagningen. Vid Palm Beach har du inte långt till matställen, njut utsikten över det ljuvliga havet och dess nyanser medan du sippar på en kall Balachi, öns lokala öl.

Bada på en av världens vackraste stränder

Söder om Palm Beach ligger Eagle Beach - Arubas finaste och längsta strand. Motsatt till Palm Beach kallas området Low Rise, här är hotellen bara några våningar höga och ligger på andra sidan vägen. Du kopplar av i lugn och ro och bara njuter av den vita puderlika korallsanden med sitt stillsamma turkosblåa vatten. Båda stränderna har flera bra restauranger, mer livat är det på Palm Beach och lite mer romantisk stämning på Eagle Beach.

Var ligger Palm Beach & Eagle Beach?

Karta Palm Beach & Eagle Beach

Väder och badtemperaturer

På Aruba är det varmt året om och tack vare att ön ligger precis i utkanten av orkanbältet finns heller ingen direkt regnsäsong. Temperaturen ligger på runt 28 grader dagtid och vattnet håller ca 25 grader året om. Oktober och november är de månader som är våtast och mars torrast. Solen skiner i stort sett året om och kommer det en regnskur är den oftast över på några minuter. En skön bris blåser över ön och gör de varma dagarna behagliga.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Aruba