Arlanda

Resor till ArubaAruba

Aruba - en västindisk skönhet med himmelska stränder

Hur vill du bo på Aruba?

Om Aruba

Drömmen om Karibien. Vit korallsand framför turkost vatten, så mjuk och sval. Det varma klimatet och solen som skiner nästan året om ger en lyxig semesterkänsla för oss frusna nordbor. Aruba har allt det du drömt om, de ljuvliga stränderna ligger som ett pärlband längs den västra kustlinjen. Men denna karibiska pärla har mer att bjuda på. Åk på jeepsafari, yoga, vindsurfa på Hadicurari Beach, spela golf eller vandra i nationalparken Arikok. Det ger minnen som består och du tar med dig livet ut.

-

Här checkar du ut från vardagsstress och mår bra

Aruba tillhör fortfarande Nederländerna men är utan tvivel så långt från det nordeuropeiska klimatet och stressade vardag du kan komma. I huvudstaden Oranjestad påminner husen lite om kanalhusen i Amsterdam men här är byggnaderna härligt pastellfärgade. Ön är mångkulturell med många olika nationaliteter som lever sida vid sida. Stämningen är avslappnad och bekymmerslös. Aruba brukar kallas One Happy island, här har man roligt och tar dagen som den kommer. Samtidigt är Aruba välordnat och så säker att lokalborna inte ens låser dörren.

Bo som en kung med Arubas bästa stränder runt hörnet

Med Airtours bor du bra vid de kritvita puderfina sandstränderna. Den västra kusten med Palm Beach, Eagle beach och Oranjestad bjuder på exklusiva hotell och förträffligt nöjesliv. Med stranden utanför dörren och det solsäkra klimatet blir semestern en ren njutning. Karibisk mat och läckra juicer och drinkar, aktiviter och shopping fyller dagarna och du kommer snabbt in i det perfekta lugnet. Anamma lokalbefolkningens obekymrade sätt och ta med den känslan hem.

Var vill du bo på Aruba?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Aruba?

Karta Aruba

Väder och badtemperaturer

På Aruba är det varmt året om och tack vare att ön ligger precis i utkanten av orkanbältet finns heller ingen direkt regnsäsong. Temperaturen ligger på runt 28 grader dagtid och vattnet håller ca 25 grader året om. Oktober och november är de månader som är våtast och mars torrast. Solen skiner i stort sett året om och kommer det en regnskur är den oftast över på några minuter. En skön bris blåser över ön och gör de varma dagarna behagliga.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.